Tussen Zuiderzeestadje Blokzijl en vestingstad Steenwijk en nabij natuurgebied de Weerribben is deze SFEERVOLLE VRIJSTAANDE WOONBOERDERIJ “Hoeve Eloutswijk” gelegen. Deze woonboerderij heeft een ROYALE SCHUUR, CARPORT, en TUIN op een ruime kavel van maar liefst 5.900 m². De woning heeft de mogelijkheid voor kantoor en/of praktijk aan huis!!
Indeling begane grond: Entree met royale hal en vaste kastenwand. Master bedroom met een eigen kledingkamer en luxe badkamer die is voorzien van inloop douche, wastafel, sauna en toilet. Ruime woonkeuken met diverse inbouw apparatuur waaronder een ATAG fornuis. Via de woonkeuken is er toegang tot de bijkeuken die is voorzien van aansluiting voor het witgoed. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer gelegen met een sfeervolle haard. Vanuit de centrale hal is er toegang tot een 2e slaapkamer, kantoor, sportruimte, achterkamer en kantoor/atelier ruimte (met eigen toegang), gaderobe en toilettengroep. Via trapopgang, met vaste trap in de tussenhal, is er toegang tot de eerste verdieping.
Indeling 1e verdieping voorhuis: overloop, 3 slaapkamers en badkamer met douche en wastafel. Boven het achterhuis is nog een royale zolderruimte die veel mogelijkheden biedt.
De boerderij wordt omgeven door een fraai aangelegde tuin met uitzicht over de landerijen en het Giethoornsemeer.
Het geheel is gelegen aan een rustige weg vlakbij Steenwijk, Giethoorn en Blokzijl. Deze prachtige omgeving kenmerkt zich door uitgestrekte landerijen afgewisseld met rietland en meren.
Kortom een uniek object met veel ruimte en mogelijkheden!!
Bijzonderheden
De Hoeve Eloutswijk
“Mr. Cornelis Theodorus Elout – naar wie deze hoeve is genoemd - promoveerde in het woelige jaar 1788 in beide rechten, vestigde zich aanvankelijk als advocaat te Amsterdam, doch werd al spoedig schout van Texel. Dit was het begin van een schitterende carrière.
Onder de Bataafse Republiek werd hij procureur-generaal bij het hooggerechtshof en door de opdracht het wetboek van strafrecht samen te stellen deed hij die grote ervaring in wetszaken op, die ons land zo goed te pas zouden komen: na de heugelijke terugkeer van de Prins van Oranje deed deze hem aanstonds plaatsen in een commissie voor onze eerste grondwet. Elouts rol in deze commissie is hoogst belangrijk geweest.
Nog op een ander punt bewees hij ons land bijzondere diensten. Koning Willem I zond hem in 1815 naar de Oost, om de Indische gewesten uit handen van Engelsen, namens ’s lands regering, weder over te nemen. Van deze moeilijke taak heeft hij zich voortreffelijk gekweten.
Zijn terugkeer in 1819 was vol hachelijk avontuur. Het staatsfregat de Evertsen verging en elf dagen lang verkeerden alle schepelingen tussen leven en dood, tot een Amerikaans brik hen redde en op het eiland Rodrigues in de Indische oceaan aan wal zette. Behouden weergekeerd diende Elout nog geruime tijd het vaderland als minister, waarbij hij ’s Konings initiatief, door oprichting ener Handelsmaatschappij de oude commercie met Java te herstellen, krachtig ondersteunde.”